Το Κέντρο Εγγράφων

Το Κέντρο Εγγραφών του Παλαμήδειου Άθλου έχει την τιμή να φιλοξενείται ήδη από τον 1ο χρόνο της Διοργάνωσης στον όμορφο χώρο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ είναι ένα ιδιόμορφο Κέντρο Πολιτισμού που λειτουργεί στο Ναύπλιο από το 2012. Πρόκειται για ένα μεγάλο διαδραστικό έργο τέχνης, που χτίζεται, εξελίσσεται και ολοκληρώνεται σε βάθος χρόνου

Στον ιστό του υφαίνει καθημερινά εκδηλώσεις, εργαστήρια και δράσεις που προάγουν τον Πολιτισμό, τη Δημιουργική Ζωή, τις Τέχνες, την αγάπη της αισθητικής αναζήτησης και της ανθρωπιστικής σκέψης από τη μικρότερη δυνατή ηλικία.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ είναι ένα φιλοσοφικό εγχείρημα και μία πρόταση ζωής! Έργο της εικαστικού Φλωρίκας Κυριακοπούλου, υποστηρίζει μέσα από τις δράσεις και τα κύτταρά του, την ουμανιστική σκέψη πλάθοντας ένα χώρο όπου η Τέχνη μικρή, Μεγάλη, καθημερινή, γίνεται ένα με τη ζωή!

Το ΦΟΥΓΑΡΟ περιλαμβάνει ένα café που σερβίρει υπέροχα πιάτα φαγητού, μια μικρή, εξαιρετική βιβλιοθήκη τεχνών και ανθρωπιστικών σπουδών, εργαστήρια για κάθε ηλικία, Gallery, παιχνίδια, το αυθεντικό Art-Shop και όλα αυτά με θέα μία υψικάμινο 36 μέτρων και το Παλαμήδι, μέσα σε αίθρια με πλατάνια, πορτοκαλιές και ανθόκηπους!

Το Δεκέμβριο του 2013 βραβεύτηκε με Ειδική Μνεία στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2013 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.
Αξίζει να το επισκεφτείτε!

Διεύθυνση: Ασκληπιού 98 στο Ναύπλιο. https://www.fougaro.gr/