Παράλληλες Εκδηλώσεις

Η Διοργάνωση του Παλαμήδειου Άθλου αποτελεί μέρος των εορτασμών της πόλης του Ναυπλίου για την Άλωση του φρουρίου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Λαμπαδηδρομία

Κατά τις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου παρέλαβε την Φλόγα του Μαραθωνίου.

Η Φλόγα του Μαραθωνίου με μια υπέρλαμπρη Λαμπαδηδρομία, την παραμονή του αγώνα, ανεβαίνει σκαλί- σκαλί στο κάστρο του Παλαμηδίου για να ανάψει τον βωμό και να σημάνει την έναρξη της Διοργάνωσης του Παλαμήδειου Άθλου!

Η πορεία των Λαμπαδηδρόμων ξεκινάει στις 16:30 από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο και το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι φτάνουν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου, στις 17:15, ξεκινά η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου από την είσοδο της 25ης Μαρτίου.

Όταν ο τελευταίoς λαμπαδηδρόμος φτάνει στην κορυφή του κάστρου, στις 17: 45, ο βωμός ανάβει, τα φώτα του κάστρου σβήνουν!

Μία μοναδική εκδήλωση, ένα μοναδικό θέαμα! Μην το χάσετε!

Pasta Party

Από τον Παλαμήδειο Άθλο δεν θα μπορούσε να λείπει ένα pasta party! Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να γεμίσουν με ενέργεια και… υδατάνθρακες στο Pasta Party που πραγματοποιείται στο ΦΟΥΓΑΡΟ με συμβολική συνδρομή. Αμέσως μετά το Pasta Party ακολουθεί μουσική εκδήλωση!

To Pasta Party θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 18:30 στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Σας περιμένουμε!

Δείτε όλες τις παράλληλες δράσεις & εκδηλώσεις!