Διοργάνωση

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) και το αθλητικό σωματείο Γ.Ε. Αργολίδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Π.Σ.Α.Τ. και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard διοργανώνουν τον αγώνα “Παλαμήδειος Άθλος”.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει τα αγωνίσματα:

Παλαμήδειος Άθλος.

10 χλμ.

Στόχος της Διοργάνωσης είναι:

  • να δημιουργήσει ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός προσελκύοντας δρομείς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • να προβάλλει το Ναύπλιο και τις ομορφιές του καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική του κληρονομιά και παράδοση.
  • να «ανοίξει» έναν διάλογο για την παρουσία και τη σύνδεση των μνημείων με το σήμερα.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Nafplio Castle Run»!

Χαιρετισμός Δημάρχου Ναυπλιέων

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο Παλαμήδειος Άθλος του Ναυπλίου, είναι μία σπουδαία αθλητική Διοργάνωση, με σημαντικό πολιτιστικό, ιστορικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον!

Ο Δήμος Ναυπλιέων μετά την εμπειρία των επιτυχημένων διοργανώσεων των προηγούμενων ετών, είναι έτοιμος να στηρίξει και την φετινή Διοργάνωση με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους υπόλοιπους Θεσμικούς και Εθελοντικούς φορείς, τις ομάδες πολιτών αλλά και τους εθελοντές του.

Πιστεύω ειλικρινά ότι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τους αθλητές αλλά και από τους φίλαθλους δρομείς, γι΄ αυτό καλώ όλους να δηλώσουν συμμετοχή.

Όλοι μπορούμε με την ενεργή συμμετοχή μας να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και όμορφες.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, στους δρόμους του Ναυπλίου να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να αφυπνίσουμε, να ξεσηκώσουμε, να εμπνεύσουμε.

Η συμμετοχή είναι Νίκη και ο Τερματισμός Θρίαμβος!

Ο αθλητισμός είναι το ομορφότερο κομμάτι της ζωής μας.

Ας το ζήσουμε μαζί!

Δημήτριος Ι. Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στηρίζει τον 5ο Παλαμήδειο Άθλο με όλες τις της δυνάμεις και κάθε χρόνο εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη διοργάνωση του μεγάλης εμβέλειας και υψηλών προδιαγραφών αθλητικού γεγονότος, καθώς μέσα από αυτόν εκτός από το αθλητικό πνεύμα προάγεται και αναδεικνύεται το κάλλος και η ιστορία της πόλης του Ναυπλίου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει χαρακτηριστικά εθνικού ενδιαφέροντος καθότι παίρνουν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι, συμπολίτες μας αλλά και ξένοι επισκέπτες, που στέλνουν πολλαπλά μηνύματα με τη συμμετοχή τους.

Τέτοιου είδους διοργανώσεις συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της θετικής εικόνας του αθλητικού ιδεώδους ενώ προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι». Παράλληλα, ενισχύεται η πολιτιστική ανάπτυξη του Νομού μας, προβάλλονται οι ομορφιές και η μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική κληρονομιά, ιστορία και παράδοση της πόλης του Ναυπλίου.

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελούν και το οποίο βοηθά ιδιαίτερα την περιοχή μας. Ο Παλαμήδειος Άθλος έχει καταξιωθεί ως θεσμός ενώ είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που περιλαμβάνει την αγωνιστική άνοδο του πιο δοξασμένου κάστρου. Θα είμαι δίπλα σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας ενώ απευθύνω κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν σε αυτήν την ξεχωριστή διοργάνωση.


Καλή διαδρομή!

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας